[ 16 січня 2023 р. 11:34 ] Ксенія: тоді це не займе у вас багато часу
[ 16 січня 2023 р. 11:40 ] Елена: я чисто поржать (smiley) У разных мам раздые дети даже при одном папе. А тут и папы разные и мамы тоже. В одном случае мама А, а в другом мама Б. Да и папы то разные в первом Б, а во втором А (smiley). А если серьезно то при смене мам-пап меняется и гибрид и его название. Потому очень важно кто на кого.
[ 16 січня 2023 р. 11:41 ] Ксенія: ну то наведіть мені будь ласка приклад, де A x Б має одну назву, а Б х А - іншу
[ 16 січня 2023 р. 11:50 ] Анна: Дуже схожий, тількі більш засмаглий))
[ 16 січня 2023 р. 11:51 ] Инна Самсонова: Могу только вариант А х Б с названием, а наоборот - без, хотя растения маркируют именно наоборот
[ 16 січня 2023 р. 11:52 ] Ірина: Мені також цікаво. Давно чула що це має значення, але не віриться. Звісно всі діти можуть відрізнятись, але ж в усіх 50% мінкантрума і 50% деленаті! Наприклад коли жінка чорношкіра, а чоловік европеоід, то діти мулати. Як і навпаки.
[ 16 січня 2023 р. 12:02 ] Пузирьова Юлія: Не знаю про запис назви, не пам'ятаю з цього приводу нічого. А от те, що хто саме "pot parrent" (ростить коробочку з насінням) впливає на зовнішній вигляд. Це особливо помітно, коли викооистовуються різні за розміром орхідеї (скельна лелія та лелія лобата, наприклад). Чи то на тапатокс, чи то у аос читала, що задля компактнішого розміру як "маму" використовують меншу орхідею. Знайди посилання навряд зможу. Бо світла немає 4 години, мають увімкнути на 2і (хоча вмикають із запізненням, тож буде всього 1,5 години чи годину), і треба багато чого встигнути по справах, у яких без електрики ніяк.

[ 16 січня 2023 р. 12:03 ] Сергій: Значення точно є, бо я знаю точно

наприклад, є такий садівник Фред Кларк, у нього ахб і бха мають різні позначення і назви. Якщо у вас є АхБ, то кросс БхА то є reciprocal cross відносно АхБ. Але це чисто академічна туфта, бо всі рослини у одній фласці АхБ різні
[ 16 січня 2023 р. 12:07 ] Танюшка

: В такому випадку не обов'язково, є випадки коли діти світло шкірі або темно шкіри. А от вже в їх дітей може зіграти генетика бабуся і дідуся. Це так само як колір очей, у двух каро глазих дуже мала вірогідність дітей з світлими очима, а у батьків з своїми очима є вірогідність народження каро глазих дітей, якщо в когось з бабусі і дідуся темні очі
[ 16 січня 2023 р. 12:10 ] Juliia: К двох карооків?)))))
[ 16 січня 2023 р. 12:11 ] Juliia: Таня, 10 клас)))
Як раз навпаки
[ 16 січня 2023 р. 12:11 ] Juliia: У двохсвітлоків тільки світлоока дитина!
Закон
[ 16 січня 2023 р. 12:12 ] Танюшка

: В карооких вірогідність дітей з світлими очима мізерна, так як темний колір є домінантним
[ 16 січня 2023 р. 12:12 ] Лариса: Девочки манини * шилю и обратный шиля * манини там разное цветение было

хотя мне эти названия не чего не говорят ))растения

для того чтобы ими радоваться

у них там это бизнес
[ 16 січня 2023 р. 12:12 ] Juliia: Ні
[ 16 січня 2023 р. 12:13 ] Лариса: Сейчас фотку попробую найти
[ 16 січня 2023 р. 12:14 ] Juliia: Там підхід інший, не мізерний а МОЖЛивий
А у світлооких кароока дитина неможлива
[ 16 січня 2023 р. 12:19 ] Ксенія: В тому-то й справа, що навести такий приклад, коли АхБ і БхА мають різні назви не зможе ніхто, попри всі заяви про "елементарність"
Тому що існують офіційні правила номенклатури, записані у International Code of Nomenclature for Cultivated Plants (ICNCP), де чорним по білому написано:
A grex name applies to a cross and its reciprocal. - тобто одна назва для кросу та зворотньої пари
І так, хто мама, а хто папа - може дуже впливати на кінцевий результат, саме тому відповідальні садівники пишуть поряд з імʼям уточнення хто на кого
[ 16 січня 2023 р. 12:24 ] Stanislav: Реєстрація всіх світових гібридів проводиться в RHS. Там свої правила.
[ 16 січня 2023 р. 12:58 ] Ксенія: Які? (yo)
[ 16 січня 2023 р. 13:10 ] Stanislav:

[ 16 січня 2023 р. 13:10 ] Stanislav:

[ 16 січня 2023 р. 13:10 ] Stanislav: Другий приклад кінь і осел. Мул і лошак
[ 16 січня 2023 р. 13:12 ] Stanislav: Кожен з батьків відповідає за передачу певних генів. Я в черевичках не сильний. Але при гібридизації катлей, читав, що пр батьківській лінії передається розмір і форма квітки.
Продовження далі...